Cherry nebo malá rajčátka omyjeme a nacpeme do čistých skleniček. Rajčátka můžeme i překrojit, když máme ve sklenici ještě místo a celá už se tam nevejdou, ničemu to nevadí. Do každé skleničky přidáme 1/4 kávové lžičky soli a zalijeme horkou vodou. Zalívám vodou z rychlovarky, nechám projít varem a pak ji nechávám asi 15 minut vychladnout před zalitím rajčat. Zalijeme cca 1 cm pod okraj, pečlivě otřeme okraje skleniček, zavíčkujeme. Sterilujeme 20 minut při 80°.
Do většího kastrolu dáme na dno složenou utěrku nebo dřevěné/silikonové podložky přímo určené k zavařování, vložíme skleničky s rajčátky, zalijeme cca do dvou třetin výšky sklenic horkou vodou, hrnce zakryjeme a přivedeme k varu. Od chvíle, kdy začne vřít voda v hrnci, sterilujeme na velmi mírném plameni (nebo nízkém stupni) 20 minut. Hotová rajčátka převrátíme víčkem dolů na deset minut.
Ať už bydlíte v miniaturní garsonce či rodinné vile o třech
patrech, pár věcí mají naše výsostná království společné – nechybí v nich
kuchyně. Místo, kde si po ránu uvaříte povzbuzující kávičku a na oběd či večeři
připravíte...
zobrazit článek